Bye Buy

Varför Bye Buy?

Det finns en anledning varför Bye Buy finns. Här kan du läsa om vad vi hoppas att den kan bidra till och varför vi tycker att det arbete vi gör är så viktigt. Vi är själva småbarnsföräldrar och det här är vår syn på det geniala med second hand.

I den här delen av världen konsumerar vi som om det inte fanns en morgondag. Enligt forskarnas uträkningar skulle det behövas 4,2 jordklot om alla människor levde som vi gör här i Sverige. Vi har prylar i överflöd och det är enkelt att bara slänga när det behövs mer plats i skåp och garderober.

Second hand är en viktig del i lösningen och om alla valde begagnat då och då skulle det göra stor skillnad. Bye Buy vill göra det enkelt och roligt. Något som kan hjälpa till på traven. Det är så många som vill göra bättre val och då behövs alternativ. Vår butik erbjuder allt en traditionell butik erbjuder i fråga om säsongsutbud, öppettider, kunnig personal, variation och storlekssorteringar.

3 snabba fördelar med second hand:

  1. Det spar pengar.
    I vissa faser i barnens liv växer de ur flera plagg i veckan. Leksaker och böcker byts ut och innan man vet ordet av kan de gå och behöver skor. Men i nästa stund är skorna för små! Att kunna köpa samma saker, i gott skick, men för halva priset och dessutom enkelt sälja saker allt eftersom man själv är klar med dem. Win-win!
  2. Det spar tid.
    Att strosa på loppis, passa nätauktioner, fota, ringa, vara först, avtala tid, hinna och orka. Nej tack! Bye Buy erbjuder en vanlig butik med personal som kan hjälpa till. Hos oss kan du shoppa som vanligt i en trygg och inspirerande miljö. I dörren intill kan ni samtidigt lämna in sådant ni inte längre använder och få bra betalt för de saker som tagits väl hand om.
  3. Det är fritt från gifter.
    För att material ska bli billigare att tillverka, för att textilier ska klara långa transporter utan att mögla, för att skapa färger och kvaliteter som tilltalar oss tillsätts höga halter av kemikalier som lämnar rester i plaggen vi köper.  Lagstiftningen som ska skydda oss konsumenter ligger efter och tillverkarna hittar sätt att komma runt den. Men med tiden tvättas kemikalier ur och redan använda plagg är inte bara mjukare och skönare, utan även fria från gift.

Om du vill kan du läsa mer hos t.ex. Naturskyddsföreningen, Sveriges Konsumenter och Kemikalieinspektionen.

Vi ses i butiken!
Caroline & Johan med personal