Butikens öppettider
måndag – fredag 10-18
lördag – söndag 12-16

Inlämningen öppen onsdagar 10-14
och en lördag i månaden 12-14

VILL DU KÖPA?

VANLIGA FRÅgOR

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om inlämningen, kanske hittar du svaret på just det du undrar. I annat fall får du gärna höra av dig till oss på info@byebuy.se

Hos oss kan du lämna kläder, skor, prylar och leksaker för barn upp till ca 12 år. Det som passar vårt sortiment säljer vi åt dig och du får en del av förtjänsten. Det som inte säljs hos oss kommer till nytta genom välgörenhet. Du kan lämna saker hos oss oavsett säsong, försäljningsperioden löper under drygt ett år och vi lagrar dina varor tills det är rätt tid att hänga ut dem i butiken. Inlämning sker på vårt lager och utbetalning görs i butiken inom två år från inlämningen. Din förtjänst är 30, 15 eller 0 procent av försäljningspriset.

Din del av förtjänsten är 30, 15 eller 0 procent av försäljningspriset. Så fort något är sålt finns pengar att hämta och all utbetalning sker i butiken. Vilken procent som gäller för respektive vara kan du läsa mer om under ”Vi säljer”.

Funktionella ytterkläder, kläder, skor och stövlar från kvalitetsmärken är favoriter. Även barnartiklar och leksaker av god kvalitet från kända tillverkare säljer mycket bra. Vi får in stora mängder “vanliga kläder” och väljer ut sådant vi tycker passar vårt sortiment. Vi blandar kända märken med välhållna plagg från kedjorna för att få en bra prisvariation. Ett bra sätt att skaffa sig en uppfattning av vad vi gillar är att besöka butiken och bekanta sig med vårt sortiment.

Kläder från nyfödd upp till strl 152 cl. Skor och stövlar upp till strl 37. Det motsvarar från 0 till ca 12 år.

Du kan ha obegränsat med varor till försäljning hos oss men du får lämna max femtio varor åt gången. Titta igenom dina saker innan du lämnar dem och packa omsorgsfullt. I de fall vi behöver sortera bort varor på grund av t.ex. fläckar, förrådslukt, för stor storlek eller om du lämnar fler än femtio varor vid samma tillfälle görs ett avdrag på din förtjänst om 10 kr per vara.

För att ta reda på hur det ligger till med de saker du lämnat in behöver du själv höra av dig till oss. Du kan maila, ringa eller fråga oss i butiken. Från inlämning tar det normalt mellan en och tre månader innan försäljningen startar och du är när som helst välkommen att höra av dig för att kolla status.

Sådant som inte väljs ut till försäljning eller som inte blir sålt under försäljningsperioden skänks till välgörenhet, det är alltså ingenting du behöver eller kan hämta tillbaka. Vi samarbetar sedan tio år med Stockholms Stadsmission och är så kallat vänföretag med dem.

Det är vi på Bye Buy som bestämmer priset och vi vill hålla en tilltalande prisnivå. Vi garanter aldrig ett försäljningspris men vill precis som du sälja till det rätta priset. Många års erfarenhet har gett oss god uppfattning om marknadsvärdet på våra olika varor.

Vi tar hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i mycket gott skick med stor efterfrågan kan ligga över sitt halva nypris. Vi håller lägre priser på dyrare eller mer okända varumärken för att dessa ska ges chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Tycker du att förtjänsten är viktigare än att dina saker kommer till nytta för någon annan rekommenderar vi dig att du säljer dem själv.

Packa dina saker i något du kan lämna kvar, gärna stabila påsar eller kartonger som går att stänga så inget riskerar att falla ur. Titta igenom dina saker noggrant, tvätta och vik. Du får lämna in max femtio saker per inlämningstillfälle.

Ungefär hälften av det som lämnas hos oss tas in till försäljning. Från vissa är det allt och från andra kanske ingenting. Vi är selektiva när vi gör urvalet till vårt sortiment. Vi ser till att det du lämnar hos oss tas om hand för att göra nytta, det som inte säljs skänks till välgörenhet.

Kläder och saker som är smutsiga, trasiga, fläckiga, illaluktande eller inte kompletta sorteras bort och vi gör ett avdrag på din förtjänst om 10 kr per sådan bortsorterad vara. Undantaget är skor och stövlar som går bra att lämna som de är, packa därför alltid dessa separat så de inte riskerar att smutsa ner övriga varor.

Nej, personalen i butiken hanterar ingen inlämning och hänvisar alltid till vår inlämning och dess öppettider.

Första gången du lämnar in vill vi se din legitimation när vi registrerar dig i vårt kundregister. Vi tar emot och märker upp dina kollin, du får ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tillsammans med dina kunduppgifter och våra kontaktuppgifter. 
Det går bra att lämna in åt någon annan, är det första gången behöver du ha med dig legitimation för den som varorna ska registreras på. 

Vi värnar om den personliga integriteten och eftersträvar en hög säkerhetsnivå. De personuppgifter vi hanterar krävs för att identifiera dig som kund och dina varor när de finns hos oss samt för att förbättra de tjänster vi tillhandahåller. Vi använder krypterade IT-system för att skydda de personuppgifter som krävs för verksamheten. Vi sparar aldrig på personuppgifter längre än vad som är nödvändigt. Du kan alltid begära tillgång, ändring eller radering av de uppgifter vi har om dig. Här kan du ta del av vår personuppgiftspolicy i sin helhet

Så snart en vara sålts finns pengar att hämta. Alla utbetalningar görs i kassan i vår butik och du behöver alltid visa legitimation. Din del av förtjänsten måste hämtas ut inom två år från senaste gången du lämnat varor hos oss.
Du kan välja att koppla ytterligare en person till ditt kundkonto som då också kan hämta ut pengar på sin legitimation. 

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss vid frågor om din pågående försäljning. Du når oss via mail och telefon.

Vi använder oss av ett affärsdatasystem som utgör ryggraden i vår verksamhet. Systemet arbetar i molnet och vår leverantör tillhandahåller backup av all information.

All aktivitet sparas för uppföljning, alla dina varor och din försäljning är kopplade till ditt personnummer. Vi vill hålla en hög säkerhet och begär kontroll av legitimation när vi registrerar dig som kund och betalar ut pengar.

Bye Buy Concept AB
Välkommen till Sankt Eriksgatan 60
Ring oss på 08-65 620 65
eller maila till info@byebuy.se

Gillar du också idén om en mer hållbar garderob till barnen? Gå med i vår kundklubb! Registrera dig enkelt i kassan nästa gång du besöker oss. Då blir du först med att få veta vilka nyheter vi hänger ut i butiken.

Följ oss i sociala medier