Bye Buy

Vill du sälja?

Vad roligt att du är intresserad av att sälja hos oss!

Hos Bye Buy får urvuxna barnkläder, skor, prylar och leksaker fortsatt liv. Det som passar vårt sortiment säljer vi åt dig i vår butik och du får en del av förtjänsten. Det som inte väljs ut till försäljning kommer till nytta genom de välgörenhetsorganisationer vi valt att samarbeta med, Stockholms Stadsmission och Välkomstverket.

Vi tar emot kläder, skor, leksaker och prylar oavsett säsong. Det går alltså utmärkt att lämna både vinteroveraller, sandaler, tomtedräkter, solhattar och vantar vid samma tillfälle. Ta med amningspumpen, bärselen och badkläderna också. Vi på Bye Buy vet exakt vad som säljer och när varje sak ska finnas ute i butiken.

Du lämnar på vårt lager på Tomtebogatan 35.


Öppettider

Inlämningen har stängt för i år och öppnar igen i början av 2019.

Ordinarie öppettider

Tisdag och torsdag 10-16
Första lördagen varje månad 12-14

Ibland avviker öppettiderna kring högtider.

 

Många vill lämna hos oss, därför har vi en gräns på 100 saker per inlämningstillfälle. Läs vidare här på sidan hur det fungerar att lämna in hos oss och vad du kan tänka på för att öka chansen att det du lämnar väljs ut till försäljning.

 

Våra villkor

Här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter. Här hittar du även de fullständiga försäljningsvillkoren.

Stuva inte förrådet fullt med sådant som ändå kommer att vara urväxt nästa år. Vi tar emot ytterkläder och kläder från nyfödd upp till storlek 116 cl. Skor, stövlar och sandaler upp till storlek 30. Barnartiklar och leksaker för baby och barn upp till sex år.

Sortera bort allt som är fläckigt, trasigt, noppigt, inte komplett eller nyköpt för mer än åtta år sedan. Kläder ska vara nytvättade. Om de legat en tid i t.ex. källarförrådet behöver de tvättas igen. Skor och stövlar behöver inte rengöras, men lägg de därför i en separat påse.

Snygga till, vik och packa dina saker i något du kan lämna kvar hos oss. Gärna stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur.

Observera att vi kan göra ett avdrag på kommissionen om du lämnar mycket som är t.ex. fläckigt, smutsigt och trasigt. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Vi tar emot dina saker på vårt lager på Tomtebogatan 35 under särskilda öppettider. I anslutning till inlämningen finns lastplats och gatuparkering. Närmaste t-bana är St Eriksplan och närmaste busshållplats Norrbackagatan.

Första gången du lämnar något registrerar vi dig i vårt system. Nästa gång uppger du bara ditt namn eller personnummer. Du kan koppla ytterligare en person till ditt konto, som också kan lämna in varor och hämta ut kommission i butiken.

Vid inlämningen får du ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tydligt tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter i vår verksamhet.

Frakta dina saker i något du kan lämna kvar. Ofta finns möjlighet att få med en likvärdig påse hem igen.

Det du lämnar gås igenom vid ett senare tillfälle och vid inlämningen kan vi endast ge generell information. Har du specifika frågor kring det du tänkt lämna får du gärna höra av dig till oss i förväg.

Du kan lämna max 100 varor åt gången. Är du ny kund rekommenderar vi att du först provar vår tjänst genom att lämna ett färre antal varor första gången.

När som helst under försäljningsperioden är du välkommen att kontakta oss för att få reda på hur det ligger till med ditt varu- och kommissionssaldo.

Observera att vi inte tar emot varor i butiken på Sankt Eriksgatan.

Vi och våra kunder föredrar praktiska och funktionella ytterkläder, kläder, skor och saker av bra kvalitet från välkända varumärken. Vi är noggranna när vi gör vårt urval för att få ett sortiment med hög kvalitet.

Vinteroveraller, vantar, skalkläder, galonbyxor, skor och stövlar säljer alltid slut och är därför av stort intresse, även om det syns att sakerna redan tjänstgjort ett par säsonger.

Säsongsgrejer som underställ, sandaler, UV-dräkter, badblöjor, åkpåsar och luciakläder är det också högt tryck på.

Även leksaker är en storsäljare hos oss, främst träleksaker, pussel, babyleksaker och rejäla grejer från kvalitetsmärken.

Vi har också många kunder som söker barnartiklar som babysitter, amningskudde, bärsele, amningspump och toaring.

Vanliga kläder får vi in i stora mängder och vi väljer ut det vi tycker passar vår butik. Praktiskt, färgglatt, lekvänligt och bra kvalitet gillar vi.

Observera att alla textilier måste vara nytvättade, även ytterplagg. För smutsiga eller fläckiga kläder och saker som behöver tvättas innan försäljning utgår ingen kommission.

Barnböcker tas inte emot till försäljning. Däremot har vi ett bytesbibliotek i vår butik där du kan byta dina böcker, vi kallar det En Bok Mot En Bok.

Mammakläder, sportartiklar, träningskläder, barnvagnar, märkesspecifika barnvagnstillbehör, vhs/dvd-filmer, stora inredningsprylar och säkerhetsprodukter som hjälmar och bilbarnstolar ingår ej i vårt sortiment.

I de fall då vi måste sortera bort ett flertal varor som är t.ex. fläckiga, trasiga, noppiga, för gamla, illaluktande eller kläder i för stor storlek tar vi ut en avgift om 5 kr per bortsorterad vara. Detta görs som ett avdrag på kommissionen.

Kavat, Polarn o. Pyret, Brio, Mini Rodini, Viking, Tretorn, Reima, Newbie, Didriksons, SuperFit, Rätt Start, BabyBjörn, Ergobaby, Geggamoja, Villervalla, Isbjörn, Ralph Lauren, Fisher Price, Kids Wood, Livly, Kaxs, Abeko, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Lindberg m.fl.

Babynest, babysitter, babygym, bärsele, bärsjal, amningskudde, amningspump i förpackning, täcken, kuddar, kompletta bäddset, spjälskydd, skötbädd, potta, toaring, badbalja, Bumbostol, skötbädd, komplett skötväska, åkpåse, sängmobil, lära gå-stol/vagn, hoppgunga, resesäng, resevagn/sulky.

Försäljningsperioden löper under drygt ett år för att täcka in alla årstider. Vi lagrar dina varor tills det är rätt tid att hänga ut dem i butiken, och vi har stenkoll på vad som säljer när. Vi anpassar vårt sortiment efter årets säsonger för en så bra förtjänst som möjligt på varje vara.

Vi prissätter våra varor med hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i gott skick med stor efterfrågan kan ofta ligga en bit över riktmärket medan dyrare eller mer okända märken kan ligga en bra bit under för att ha chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Din förtjänst beräknas på försäljningspriset och att sälja på kommission innebär att du får betalt efter att varan sålts. Kommissionen beräknas enligt följande:

40 procent: Ytterkläder; såsom vinteroveraller, överdragsbyxor, jackor, skal- och galonkläder som inte kräver åtgärd. Skor, stövlar och sandaler i nyskick.

30 procent: Leksaker, barnartiklar och bäddtextil som inte kräver åtgärd.

20 procent: Vanliga kläder, pyjamas, badkläder, underställ mm. samt övrigt såsom mössor, vantar, tossor, mockasiner. Ytterplagg som kräver åtgärd, t.ex. strykas, rensas i kardborrar, knäppas, få nya hällor eller en enkel lagning. Barnartiklar, bäddtextil och leksaker som t.ex. behöver strykas, monteras eller paketeras. Skor, stövlar och sandaler som inte motsvarar nyskick eller som kräver rengöring.

Ingen kommission: Sockor, underkläder, dregglisar samt varor som behöver tvättas, fläckbehandlas eller lagas innan försäljning. Leksaker och barnartiklar som lämnats utan fungerande batterier.

Varor som vi väljer bort eller som är osålda efter försäljningsperioden skänks till välgörenhet och vi har valt att samarbeta med två aktörer.

Kläder i fint skick som passar en nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, en ideell organisation som vänder sig till nyanlända. Välkomstverket samarbetar med länets sjukhus och era gåvor lämnas till nyblivna föräldrar direkt på förlossningsavdelningen eller på asylboendet.

Kläder för större barn samt övriga varor lämnar vi till Stockholms Stadsmission. Deras verksamhet är bred och riktar sig till utsatta barn och familjer i Stockholmsområdet. Ibland lämnas era gåvor direkt till specifika boenden eller verksamheter där behovet är stort just nu.

Så snart någon av dina varor är såld finns pengar att hämta. Din kommission finns innestående i två år från att du senast lämnade in varor till oss.

Alla utbetalningar sker i butiken på St Eriksgatan 31, mot uppvisad legitimation. Pengarna sätts in på ditt bankkonto via ditt bankkort. Är det en mindre summa kan vi ofta betala ut den kontant.

Du kan förstås också handla för din kommission och låta den finnas tillgodo hos oss för framtida inköp.

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och besvarat dem, kanske hittar du svaret på just det du undrar. I annat fall får du gärna höra av dig till oss.

Hos oss kan du lämna kläder, skor, prylar och leksaker för barn upp till sex år. Det som passar vårt sortiment säljer vi åt dig på kommission. Det som inte säljs kommer till nytta som gåvor till de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med.
Du kan lämna saker hos oss oavsett säsong, försäljningsperioden löper under drygt ett år och vi lagrar dina varor tills det är rätt årstid att hänga ut dem i butiken.
Inlämning sker på vårt lager och utbetalning i butiken inom två år från inlämningen. Din kommission är 20, 30 eller 40 procent av försäljningspriset.

Din kommission är 20, 30 eller 40 procent av försäljningspriset. Så fort något är sålt finns pengar att hämta, utbetalning sker i butiken inom två år från inlämning. Vilken kommission som gäller för respektive vara kan du läsa mer om under ”Vi säljer”.

Funktionella ytterkläder, kläder, skor och stövlar från kvalitetsmärken är favoriter. Även barnartiklar och leksaker av god kvalitet från kända tillverkare säljer mycket bra.
Vi får in stora mängder “vanliga kläder” och väljer ut färgglada, praktiska och funktionella kläder som vi tycker passar vår butik. Vi blandar kända märken med välhållna plagg från kedjorna för att få en bra prisvariation. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Kläder från nyfödd till strl 116 cl. Skor och stövlar upp till strl 30. Detta motsvarar 0 till 6 år.

Du kan ha obegränsat med varor till försäljning hos oss men du får lämna max hundra varor åt gången.
Gå igenom dina saker innan du lämnar dem och packa snyggt. I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, förrådslukt eller fel storlek görs ett avdrag på kommissionen om 5 kr per bortsorterad vara.

Sånt som väljs bort eller som inte blir sålt under perioden skänks till välgörenhet, vi sorterar och lämnar dit vi vet att det gör som mest nytta.

Kläder för nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, de stödjer nyanlända som just blivit föräldrar. Vi är också vänföretag med Stockholms Stadsmission, dit lämnar vi övriga saker. Läs mer om dessa samarbeten under ”Vi skänker”.

Det är vi på Bye Buy som sätter priset och vi vill hålla en tilltalande prisnivå. Vi tar hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i mycket gott skick med stor efterfrågan kan ligga över sitt halva nypris. Vi håller lägre priser på sådant som vi får in mycket av, t.ex. babykläder från kedjorna. Även dyrare eller mer okända märken brukar hamna en bra bit under halva nypriset för att kunna konkurrera med det övriga sortimentet.

Vi garanter aldrig ett försäljningspris, men precis som du vill vi sälja till det rätta priset. Många år av erfarenhet har gett oss god uppfattning om marknadsvärdet på våra olika varor.

Tycker du att förtjänsten är viktigare än att dina saker kommer till nytta för någon annan, rekommenderar vi att du säljer dem själv.

Packa dina saker i något du kan lämna kvar, stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur. Gå igenom dina saker noggrant, tvätta och vik. Saker som luktar förråd löper stor risk att sorteras bort och otvättade kläder sorteras alltid bort.

Lägg skor och stövlar för sig så de inte smutsar ner övriga grejer.

I inlämningslokalen finns Ikea-påsar o dyl. så ofta kan du få med en likvärdig påse hem igen.

Tänk på att vi kan göra avdrag på kommissionen i de fall då vi måste sortera bort flertalet fläckiga och trasiga saker.

Läs mer om detta under ”Du Rensar” och ”Vi väljer”

Ungefär hälften av det som lämnas hos oss tas in till försäljning. Från vissa blir det allt och från andra kanske ingenting. Vi är noga i vårt urval av varor vilket du kan läsa mer om under ”Vi väljer”.

Vi ser till att det du lämnar hos oss tas om hand för att göra nytta, det som inte säljs blir gåvor till välgörenhet. Läs mer om vilka organisationer vi valt att samarbeta med under ”Vi skänker”.

Kläder och saker som är smutsiga eller behöver tvättas sorteras bort direkt. Undantaget är skor och stövlar som kan lämnas som de är, packa dem därför alltid i en egen påse.

I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, hål, förrådslukt eller fel storlek gör vi ett avdrag på din kommission om 5 kr per bortsorterad vara. Tänk på att detta i värsta fall kan ”äta upp” hela din förtjänst.

Nej, personalen i butiken hanterar ingen inlämning och hänvisar alltid till inlämningen på Tomtebogatan under dess öppettider.

Inlämningen går på några minuter. Vi tar emot och märker upp dina kollin, du får ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Är det första gången du lämnar skapas först ett kundkonto, du uppger personnummer och kontaktuppgifter.

Läs mer om detta under ”Du lämnar”.

Vi värnar om den personliga integriteten och eftersträvar en hög säkerhetsnivå. De personuppgifter vi hanterar krävs för att identifiera dig som kund och dina varor när de finns hos oss samt för att förbättra de tjänster vi tillhandahåller. Vi använder krypterade IT-system för att skydda de personuppgifter som krävs för verksamheten. Vi sparar aldrig på personuppgifter längre än vad som är nödvändigt. Du kan alltid begära tillgång, ändring eller radering av de uppgifter vi har om dig.

Här kan du ta del av vår personuppgiftspolicy i sin helhet.

Nej, det åligger alltid dig som kund att hålla dig uppdaterad och komma ihåg att du lämnat in varor samt att hämta ut din kommission innan den förfaller.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via telefon, mail eller fråga i butiken om din pågående försäljning.

Vi använder oss av ett affärsdatasystem som utgör ryggraden i vår verksamhet. Systemet arbetar i molnet och vår leverantör tillhandahåller backup av all information.

All aktivitet på kundkontot sparas för uppföljning, dina varor och din försäljning är kopplat till ditt personnummer.

Vi vill hålla en hög säkerhet och begär alltid kontroll av legitimation när vid skapar ett kundkonto eller betalar ut kommission.

Du får gärna höra av dig till oss i förväg om det är något du undrar över. Vid inlämningen ges endast generell information.

Ett bra sätt att skaffa sig en uppfattning av vad vi gillar är att besöka butiken och bekanta sig med vårt sortiment.

Nej. De saker som lämnas hos oss sorteras endera till välgörenhet eller görs i ordning för försäljning. De märks med streckkod och sorteras ut bland tusentals andra saker på vårt lager. Det finns inte möjlighet att ändra sig och du har inte rätt att begära tillbaka något.

Vi uppdaterar löpande våra villkor. Har du saker inlämnade sedan tidigare gäller de villkor som överenskommits vid inlämningstillfället. Äldre villkor hittar du på byebuy.se/villkor.