Bye Buy

Vill du sälja?

Vi har öppet på onsdagar kl 10-16 – välkommen!

Vad roligt att du är intresserad av att sälja hos oss!

Du lämnar enkelt, helt oavsett säsong och får en del av förtjänsten.
Det som inte väljs ut till försäljning kommer till nytta genom Stockholms Stadsmission.

Vi tar emot kläder, skor, leksaker och artiklar för barn upp till ca tolv år (upp till stl 152 i kläder och stl 37 i skor) och det går alltså utmärkt att lämna både vinteroveraller, tomtedräkter, vantar, solhattar, sandaler och badkläder vid samma tillfälle. Ta med amningspumpen, bärselen och leksakerna också. Vi på Bye Buy vet exakt vad som säljer hos oss och när på året varje sak ska finnas ute i butiken.

Inlämningen har öppet onsdagar 10-16
(Vi har en maxgräns på 100 saker per inlämningstillfälle)
Entrén hittar du ca tio meter till höger om butiken.

Våra villkor
Vi uppdaterar kontinuerligt våra Allmänna Villkor och rekommenderar därför alla kunder, såväl befintliga som nya, att ta del av dessa här.
Här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs vidare här på sidan hur det fungerar att lämna in hos oss och vad du kan tänka på för att öka chansen att det du lämnar väljs ut till försäljning.

Vi tar emot:
– ytterkläder och kläder från nyfödd upp till storlek 152 cl
– skor, stövlar och sandaler upp till storlek 37
– barnartiklar och leksaker för baby och barn upp till sex år (inte större möbler)

Sortera bort allt som är fläckigt, trasigt, noppigt, inte komplett eller för gammalt.
Kläder ska vara nytvättade.
Lägg skor och stövlar separerade från övriga saker, gärna i en egen påse.
Vik och packa dina saker i något du kan lämna kvar hos oss där inget riskerar att falla ur.
Tänk på att vi kan göra ett avdrag på din förtjänst om du lämnar mycket som är t.ex. fläckigt, smutsigt eller trasigt.
Läs mer om det under ”Vi väljer”.

Vi tar emot dina saker på vårt inlämningsställe under särskilda öppettider.
Första gången du lämnar något registrerar vi dig i vårt system.
Nästa gång uppger du bara ditt namn eller personnummer.
Du kan koppla ytterligare en person till ditt konto, som också kan lämna in varor och hämta ut pengar.
Vid inlämningen får du ett kvitto med inlämningsdatum och dina personuppgifter samt försäljningsperiod och våra kontaktuppgifter.
Det du lämnar går vi igenom vid ett senare tillfälle och vid inlämningen kan vi bara ge generell information.
Du kan lämna max 100 varor åt gången. Är du ny kund rekommenderar vi att du först provar vår tjänst genom att lämna ett färre antal varor första gången.
Du tar själv kontakt med oss om du önskar få information om dina varors status. Du kan ringa, maila och fråga oss i butiken.
Normalt startar försäljningen mellan en och tre månader från inlämningsdatum.
Observera att du inte kan lämna inne i vår butik.

Vi är mycket noggranna när vi gör vårt urval för att skapa ett attraktivt sortiment av hög kvalitet.
Vi föredrar praktiska och funktionella ytterkläder, kläder, skor och saker av bra kvalitet från välkända varumärken.

Populära artiklar:
– Ytterplagg

Vinteroveraller, vantar, skalkläder, galonbyxor, skor och (även om det syns att de redan tjänstgjort ett par säsonger).
– Säsongsartiklar
Underställ, sandaler, UV-kläder, badblöjor, åkpåsar och luciakläder.
– Leksaker
träleksaker, pussel, babyleksaker och rejäla grejer från kvalitetsmärken.
– Barnartiklar
babysitter, amningskudde, bärsele, amningspump och toalettring.
– Kläder
Vanliga kläder får vi in i mycket stora mängder och därför är vi mycket selektiva. Modernt, lekvänligt och hög kvalitet gillar vi.

Barnböcker tas inte emot till försäljning. Däremot har vi ett bytesbibliotek i vår butik där du kan byta dina böcker, vi kallar det En Bok Mot En Bok.

Följande ingår ej i vårt sortiment;
– gravid- och amningskläder
– sportartiklar
– stora barnvagnar
– märkesspecifika barnvagnstillbehör
– vhs/dvd-filmer
– stora möbler
– säkerhetsprodukter som hjälmar och bilbarnstolar

Observera att alla textilier ska vara nytvättade, det gäller även ytterplagg. På smutsiga eller fläckiga kläder och saker som vi behöver tvätta innan försäljning gör du ingen förtjänst.

I de fall då vi behöver sortera bort ett flertal varor som t.ex. är fläckiga, trasiga, illaluktande, för gamla eller kläder i för stor storlek tar vi ut en administrativ avgift om 5 kr per bortsorterad vara. Detta görs som ett avdrag på din förtjänst.

Kavat, Polarn o. Pyret, Brio, Mini Rodini, Viking, Tretorn, Reima, Newbie, Didriksons, SuperFit, Houdini, Rätt Start, SkipHop, BabyBjörn, Ergobaby, Plan Toys, Kids Wood, Geggamoja, Villervalla, Isbjörn of Sweden, Ralph Lauren, Fisher Price, Livly, Kaxs, Ticket, Abeko, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Helly Hansen m.fl.

Babynest, babysitter, babygym, bärsele, bärsjal, amningskudde, amningspump i förpackning, täcken, kuddar, kompletta bäddset, spjälskydd, skötbädd, potta, toaring, badbalja, Bumbostol, skötbädd, komplett skötväska, åkpåse, sängmobil, lära gå-stol/vagn, hoppgunga, resesäng, resevagn/sulky.

Försäljningsperioden löper under drygt ett år för att täcka in alla årstider. Vi prissätter med hänsyn till nypris, skick och efterfrågan. Din förtjänst beräknas på vårt försäljningspris och så snart en vara sålts finns pengar att hämta.

Vi beräknar din förtjänst av försäljningen enligt följande:
– 30 procent:

Skor och stövlar i nyskick samt ytterkläder, leksaker och barnartiklar som inte kräver någon åtgärd för att uppnå säljbart skick.
– 15 procent:
Kläder, badkläder, underställ och accessoarer.
Ytterplagg, skor och stövlar samt leksaker och barnartiklar som kräver åtgärd såsom strykning, knäppning, montering, paketering samt nya hällor, en mindre lagning eller enklare rengöring.
– 0 procent:
Barnböcker, underkläder, sockor, strumpbyxor och ”dregglisar”.
Varor som kräver en mer omfattande åtgärd för att uppnå säljbart skick, t.ex. tvätt, fläckbehandling, reparation, omarbetning eller förses med fungerande batterier.

Varor som vi väljer bort eller är osålda efter försäljningsperioden skänks till välgörenhet. Vi samarbetar med Stockholms Stadsmission, deras verksamhet är bred och riktar sig bland annat till utsatta barn och familjer i Stockholmsområdet.

Så snart någon av dina varor är sålda finns pengar att hämta. Din förtjänst finns innestående i två år från att du senast lämnade in varor till oss.

Alla utbetalningar sker i kassan i vår butik, mot uppvisad legitimation. Pengarna sätts in på ditt bankkonto via ditt bankkort. Är det en mindre summa kan vi betala ut den kontant.

Du kan förstås också handla för din förtjänst eller låta den finnas tillgodo hos oss för framtida inköp.

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och besvarat dem, kanske hittar du svaret på just det du undrar. I annat fall får du gärna höra av dig till oss.

Hos oss kan du lämna kläder, skor, prylar och leksaker för barn upp till ca 12 år. Det som passar vårt sortiment säljer vi åt dig och du får en del av förtjänsten. Det som inte säljs hos oss kommer till nytta genom välgörenhet. Du kan lämna saker hos oss oavsett säsong, försäljningsperioden löper under drygt ett år och vi lagrar dina varor tills det är rätt tid att hänga ut dem i butiken. Inlämning sker på vårt lager och utbetalning i butiken inom två år från inlämningen. Din förtjänst är 30, 15 eller 0 procent av försäljningspriset.

Din del av förtjänsten är 30, 15 eller 0 procent av försäljningspriset. Så fort något är sålt finns pengar att hämta och all utbetalning sker i butiken. Vilken procent som gäller för respektive vara kan du läsa mer om under ”Vi säljer”.

Funktionella ytterkläder, kläder, skor och stövlar från kvalitetsmärken är favoriter. Även barnartiklar och leksaker av god kvalitet från kända tillverkare säljer mycket bra. Vi får in stora mängder “vanliga kläder” och väljer ut sådant vi tycker passar vårt sortiment. Vi blandar kända märken med välhållna plagg från kedjorna för att få en bra prisvariation. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Kläder från nyfödd till strl 152 cl. Skor och stövlar upp till strl 37. Det motsvarar från 0 till ca. 12 år.

Du kan ha obegränsat med varor till försäljning hos oss men du får lämna max hundra varor åt gången. Gå igenom dina saker innan du lämnar dem och packa snyggt. I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, förrådslukt eller fel storlek görs ett avdrag på din förtjänst om 5 kr per bortsorterad vara.

För att ta reda på hur det ligger till med de saker du lämnat in behöver du själv höra av dig till oss. Du kan maila, ringa eller fråga oss i butiken. Från inlämning tar det normalt mellan en och tre månader innan försäljningen startar och du är när som helst välkommen att höra av dig för att kolla status.
info@byebuy.se
08-65 620 65

Sånt som väljs bort eller som inte blir sålt under perioden skänks till välgörenhet. Vi samarbetar med Stockholms Stadsmission och är s.k. vänföretag med dem.

Det är vi på Bye Buy som bestämmer priset och vi vill hålla en tilltalande prisnivå. Vi tar hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i mycket gott skick med stor efterfrågan kan ligga över sitt halva nypris. Vi håller lägre priser på dyrare eller mer okända varumärken för att dessa ska ges chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Vi garanter aldrig ett försäljningspris, men vill precis som du sälja till det rätta priset. Många års erfarenhet har gett oss god uppfattning om marknadsvärdet på våra olika varor. Tycker du att förtjänsten är viktigare än att dina saker kommer till nytta för någon annan rekommenderar vi dig att du säljer dem själv.

Packa dina saker i något du kan lämna kvar, gärna stabila påsar eller kartonger som går att stänga så inget riskerar att falla ur. Titta igenom dina saker noggrant, tvätta och vik. Saker som luktar förråd löper stor risk att sorteras bort och otvättade kläder sorteras alltid bort.

Lägg skor och stövlar för sig så de inte smutsar ner övriga grejer.

I inlämningslokalen har vi olika sorters påsar, t.ex. Ikea-påsar, som du gärna får ta med dig hem igen.

Tänk på att vi kan göra avdrag på din förtjänst i det fall vi måste sortera bort många fläckiga eller trasiga saker.

Läs mer om detta under ”Du Rensar” och ”Vi väljer”

Ungefär hälften av det som lämnas hos oss tas in till försäljning. Från vissa är det allt och från andra kanske ingenting. Vi är noga när vi gör urvalet till vårt sortiment vilket du kan läsa mer om under ”Vi väljer”. Vi ser till att det du lämnar hos oss tas om hand för att göra nytta, det som inte säljs skänks till välgörenhet. Läs mer om vilka vi valt att samarbeta med under ”Vi skänker”.

Kläder och saker som är smutsiga eller behöver tvättas sorteras bort direkt. Undantaget är skor och stövlar som kan lämnas som de är, packa dem därför alltid för sig.

I de fall vi behöver sortera bort ett större antal saker p.g.a. fläckar, hål, förrådslukt eller fel storlek drar vi av en administrativ avgift om 5 kr per bortsorterad vara. Tänk på att detta i värsta fall kan ”äta upp” hela din förtjänst.

Nej, personalen i butiken hanterar ingen inlämning och hänvisar alltid till vårt lager och dess öppettider.

Inlämningen går på några minuter. Vi tar emot och märker upp dina kollin, du får ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Är det första gången du lämnar registrerar vi dig först i vårt system, du uppger personnummer och kontaktuppgifter.

Läs mer om detta under ”Du lämnar”.

Vi värnar om den personliga integriteten och eftersträvar en hög säkerhetsnivå. De personuppgifter vi hanterar krävs för att identifiera dig som kund och dina varor när de finns hos oss samt för att förbättra de tjänster vi tillhandahåller. Vi använder krypterade IT-system för att skydda de personuppgifter som krävs för verksamheten. Vi sparar aldrig på personuppgifter längre än vad som är nödvändigt. Du kan alltid begära tillgång, ändring eller radering av de uppgifter vi har om dig. Här kan du ta del av vår personuppgiftspolicy i sin helhet.

Nej, du ansvarar själv för att hålla dig uppdaterad och komma ihåg att du lämnat in varor samt att hämta ut dina pengar innan de förfaller.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss vid frågor om din pågående försäljning. Du når oss via mail och telefon.

Vi använder oss av ett affärsdatasystem som utgör ryggraden i vår verksamhet. Systemet arbetar i molnet och vår leverantör tillhandahåller backup av all information.

All aktivitet sparas för uppföljning, alla dina varor och din försäljning är kopplade till ditt personnummer. Vi vill hålla en hög säkerhet och begär kontroll av legitimation när vi registrerar dig som kund eller betalar ut pengar.

Du får gärna höra av dig till oss i förväg om det är något du undrar över. Vid inlämningen ges endast generell information.

Ett bra sätt att skaffa sig en uppfattning av vad vi gillar är att besöka butiken och bekanta sig med vårt sortiment.

Vi uppdaterar löpande våra villkor. Har du saker inlämnade sedan tidigare gäller de villkor som överenskommits vid inlämningstillfället. Äldre villkor hittar du på byebuy.se/villkor.