Bye Buy

Vill du sälja?

Vad roligt att du är intresserad av att sälja hos oss!

Hos Bye Buy får urvuxna barnkläder, skor, prylar och leksaker fortsatt liv. Det som är i fint skick och passar vårt sortiment säljer vi åt dig i vår butik och du får en del av förtjänsten. Det som inte passar i butiken kommer till nytta genom att det skänks vidare till våra samarbetspartners Välkomstverket och Stockholms Stadsmission.

Du kan lämna kläder och prylar oavsett säsong. Du kan alltså blanda tomtedräkter, galonbyxor, solhattar, vinteroveraller och leksaker hejvilt. Vi på Bye Buy vet exakt vad som säljer och när varorna ska finnas i butiken.

Du lämnar på vårt lager på Tomtebogatan 35.


Öppettider

Obs! Inlämningen håller stängt tisdag 1:a maj.

Tisdag och torsdag 10-16
Första lördagen varje månad 12-14 (7/4, 5/5, 2/6)

Ibland avviker öppettiderna kring högtider.

 

Många vill lämna hos oss. För att vara säkra på att vi hinner ta hand om dina saker har vi därför en gräns på 100 artiklar per person och inlämning. Läs mer om hur det fungerar att sälja på kommission och vad du kan tänka på för att öka chansen att dina varor väljs ut till butiken.

Fullständiga villkor hittar du här.

Stuva inte förrådet fullt med sådant som är urväxt nästa säsong. Vi är intresserade av välhållna ytterkläder och kläder från nyfödd upp till storlek 116 cl. Skor, stövlar och sandaler upp till storlek 30. Barnartiklar och leksaker för baby och barn upp till sex år.

Sortera självklart bort allt som är fläckigt, trasigt, noppigt, inte komplett eller nyköpt för mer än åtta år sedan. Kläder ska vara nytvättade. Om de redan har legat en tid i förrådet behöver de tvättas. Skor och stövlar behöver inte tvättas, men ska läggas i separata påsar.

Snygga till, vik och packa dina saker i något du kan lämna kvar hos oss. Gärna stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur.

Observera att vi gör avdrag på kommissionen i de fall då vi måste sortera bort exempelvis fläckiga, noppiga och trasiga saker. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Vi tar emot dina saker på vårt lager på Tomtebogatan 35 under särskilda öppettider. I anslutning till inlämningen finns lastplats och gatuparkering. Närmaste t-bana är St Eriksplan och närmaste busshållplats Norrbackagatan.

Första gången du lämnar något registrerar vi dig i vårt system. Nästa gång uppger du bara ditt namn eller personnummer. Du kan koppla ytterligare en person till ditt konto, som också kan lämna in varor och hämta ut kommission i butiken.

Vid inlämningen får du ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tydligt tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Frakta dina saker i något du kan lämna kvar. Ofta finns möjlighet att få med en likvärdig påse hem igen.

Vi går igenom dina varor vid ett senare tillfälle och kan vid inlämningen endast ge generell information. Har du specifika frågor kring det du tänkt lämna får du gärna höra av dig till oss innan.

Du har möjlighet att lämna max 100 varor åt gången. Är du ny kund föreslår vi att du provar på genom att lämna ett färre antal varor första gången.

Tidigast tre veckor från inlämningen, och sedan när som helst under försäljningsperioden, kan du kontakta oss för att ta reda på ditt varu- och kommissionssaldo.

Observera att vi inte tar emot varor i butiken på Sankt Eriksgatan.

Vi och våra kunder föredrar praktiska och funktionella ytterkläder, kläder, skor och saker av bra kvalitet från välkända varumärken. Vi är noggranna när vi gör vårt urval för att få ett sortiment med hög kvalitet.

Vinteroveraller, vantar, skalkläder, galonbyxor, skor och stövlar säljer alltid slut och är därför av stort intresse, även om det syns att sakerna redan tjänstgjort ett par säsonger.

Säsongsgrejer som underställ, sandaler, UV-dräkter, badblöjor, åkpåsar och luciakläder är det också högt tryck på.

Även leksaker är en storsäljare hos oss, främst träleksaker, pussel, babyleksaker och rejäla grejer från kvalitetsmärken.

Vi har också många kunder som söker barnartiklar som babysitter, amningskudde, bärsele, amningspump och toaring.

Vanliga kläder får vi in i stora mängder och vi väljer ut det vi tycker passar vår butik. Praktiskt, färgglatt, lekvänligt och bra kvalitet är våra ledord.

Observera att alla textilier måste vara nytvättade, även ytterplagg. För smutsiga eller fläckiga kläder och saker som behöver tvättas innan försäljning utgår ingen kommission.

Barnböcker tar vi inte emot till försäljning. Däremot har vi ett bytesbibliotek både i butiken och i inlämningslokalen där du kan byta dina böcker, vi kallar det En Bok Mot En Bok.

Mammakläder, sportartiklar, barnvagnar och barnvagnsdelar, vhs/dvd-filmer, stora inredningsprylar och säkerhetsprodukter som hjälmar och bilbarnstolar ingår ej i vårt sortiment.

I de fall då vi behöver sortera bort varor som är fläckiga, trasiga, noppiga, för gamla, illaluktande eller kläder i för stor storlek tar vi ut en avgift om 5 kr per bortsorterad vara. Detta görs som ett avdrag på eventuell kommission.

Kavat, Polarn o. Pyret, Brio, Mini Rodini, Viking, Tretorn, Reima, Newbie, Didriksons, SuperFit, Rätt Start, BabyBjörn, Ergobaby, Geggamoja, Villervalla, Isbjörn, Ralph Lauren, Fisher Price, Kids Wood, Livly, Kaxs, Abeko, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Lindberg m.fl.

Babynest, babysitter, babygym, bärsele, bärsjal, amningskudde från Rätt Start, amningspump i förpackning, bäddtextil, kompletta bäddset, skötbädd, Babybjörns potta och toaring, Stokkes badbalja, Bumbostol, skötdyna, komplett skötväska, åkpåse, sängmobil, lära gå-stol/vagn, hoppgunga, resesäng, resevagn/sulky.

Försäljningsperioden löper under drygt ett år för att täcka in alla årstider. Vi lagrar dina varor tills det är rätt tillfälle att hänga ut dem i butiken, och vi har stenkoll på vad som säljer när. Vi anpassar vårt sortiment efter säsongen för en så bra förtjänst som möjligt på varje vara.

Vi prissätter våra varor med hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i gott skick med stor efterfrågan kan ofta ligga en bit över riktmärket medan dyrare eller mer okända märken kan ligga en bra bit under för att ha en chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Din förtjänst beräknas på försäljningspriset och att sälja på kommission innebär att du får betalt efter att varan sålts. Kommissionen beräknas enligt följande:

40 procent: Ytterkläder; såsom vinteroveraller, överdragsbyxor, jackor, skal- och galonkläder som inte kräver åtgärd. Skor, stövlar och sandaler i nyskick.

30 procent: Leksaker, barnartiklar och bäddtextil som inte kräver åtgärd.

20 procent: Vanliga kläder, pyjamas, badkläder, underställ mm. samt övrigt såsom mössor, vantar, tossor, mockasiner. Ytterplagg som kräver åtgärd, t.ex. strykas, rensas i kardborrar, knäppas, få nya hällor eller en mindre lagning. Barnartiklar, bäddtextil och leksaker som t.ex. behöver strykas, monteras eller paketeras. Skor, stövlar och sandaler som inte motsvarar nyskick eller som kräver rengöring.

Ingen kommission: Sockor, underkläder, dregglisar samt smutsiga kläder och textilier som behöver tvättas innan försäljning. Leksaker och barnartiklar som lämnats utan fungerande batterier.

Sådant som vi väljer bort för att det inte passar sortimentet i butiken eller som är osålt efter försäljningsperioden skänks till välgörenhet. Vi samarbetar med två aktörer.

Kläder i fint skick som passar en nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, en ideell organisation som vänder sig till nyanlända flyktingar. Välkomstverket samarbetar med länets sjukhus och våra kläder lämnas till nyblivna föräldrar direkt på förlossningsavdelningen eller på asylboendet.

Kläder för större barn samt övriga varor lämnar vi vidare till Stockholms Stadsmission. De har en bred verksamhet och gör ett viktigt arbete för barn och familjer i Stockholm. Ibland kommer era gåvor direkt till specifika boenden eller verksamheter där behovet är stort just nu.

Så snart någon av dina varor är såld finns pengar att hämta. Din kommission finns innestående i två år från när du senast lämnade in varor till oss.

Alla utbetalningar sker i butiken på St Eriksgatan 31, mot legitimation. Pengarna sätts in på ditt bankkonto via ditt bankkort. Är det en mindre summa kan vi ofta betala ut den kontant.

Du kan förstås också handla för din kommission eller låta den finnas tillgodo hos oss för framtida inköp.

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och besvarat dem, kanske hittar du svaret på just det du undrar. I annat fall får du gärna höra av dig till oss.

Hos oss lämnar du sådant som barnen växt ur; kläder, skor, prylar och leksaker. Det som är i fint skick och passar vårt sortiment säljer vi åt dig på kommission. Det som inte passar i butiken kommer till nytta som gåvor till de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med.
Du kan lämna saker hos oss oavsett säsong, försäljningsperioden löper under drygt ett år och vi lagrar dina varor tills det är rätt årstid att hänga ut dem i butiken.
Inlämning sker på vårt lager och utbetalning i butiken inom två år från inlämningen. Din kommission är 20, 30 eller 40 procent av försäljningspriset.

Din kommission är 20, 30 eller 40 procent av försäljningspriset. Så fort något är sålt finns pengar att hämta, utbetalning sker i butiken inom två år från inlämning. Vilken kommission som gäller för respektive vara kan du läsa mer om under ”Vi säljer”.

Funktionella ytterkläder, kläder, skor och stövlar från kvalitetsmärken är favoriter. Även barnartiklar och leksaker av god kvalitet från kända tillverkare säljer mycket bra.
Vi får in stora mängder “vanliga kläder” och väljer ut färgglada, praktiska och funktionella kläder som vi tycker passar vår butik. Vi blandar kända märken med välhållna plagg från kedjorna för att få en bra prisvariation. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Kläder från nyfödd till strl 116 cl. Skor och stövlar upp till strl 30. Detta motsvarar 0 till 6 år.

Du kan ha obegränsat med varor till försäljning hos oss men du får lämna max hundra varor åt gången.
Gå igenom allt noga innan du lämnar och packa snyggt. I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, förrådslukt eller fel storlek görs ett avdrag på kommissionen om 5 kr per bortsorterad vara.

Sånt som inte passar för att sälja i butiken eller som inte blir sålt under året skänks till välgörenhet, vi sorterar och lämnar dit vi vet att det gör som mest nytta.

Kläder för nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, de stödjer nyanlända flyktingar som just blivit föräldrar. Vi har också ett gott samarbete med Stockholms Stadsmission dit vi lämnar övriga saker. Läs mer om dessa samarbeten under ”Vi skänker”.

Det är vi på Bye Buy som bestämmer alla priser och vi vill hålla en tilltalande prisnivå. Vi tar hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i mycket gott skick med stor efterfrågan kan ligga över sitt halva nypris. Vi håller lägre priser på sådant som vi får in mycket av, t.ex. babykläder från kedjorna. Även dyrare eller mer okända märken brukar ligga en bra bit under halva nypriset för att ha en chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Vi kan aldrig garantera ett försäljningspris, men precis som du vill vi sälja till det rätta priset. Våra år av erfarenhet har gett oss god uppfattning om marknadsvärdet på våra olika varor.

Tycker du att förtjänsten är viktigare än att dina saker kommer till nytta för någon annan, rekommenderar vi att du säljer dem själv.

Packa dina saker snyggt i något du kan lämna kvar, stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur. Gå igenom dina saker noggrant och tvätta dem. Saker som luktar förråd löper stor risk att sorteras bort och smutsiga/otvättade kläder sorteras alltid bort.

Lägg skor och stövlar för sig så de inte smutsar ner övriga grejer.

I inlämningslokalen finns Ikea-påsar o dyl. så ofta kan du få med en likvärdig påse hem igen.

Tänk på att vi tar ut en avgift i de fall vi måste sortera bort en större mängd t.ex. fläckiga och trasiga saker.

Läs mer om detta under ”Du Rensar” och ”Vi väljer”

Ungefär hälften av det som lämnas hos oss går till försäljning. Från vissa väljer vi in allt och från andra kanske ingenting. Vi är noga i vårt urval av varor vilket du kan läsa mer om under ”Vi väljer”.

Vi ser till att det du lämnar hos oss tas om hand för att kunna göra nytta, det som inte säljs blir gåvor till välgörenhet. Läs mer om vilka organisationer vi valt att samarbeta med under ”Vi skänker”.

Kläder och saker som är smutsiga eller behöver tvättas sorteras bort direkt av hygienskäl, ingen kommission utgår. Undantaget är skor och stövlar som kan lämnas som de är, packa därför alltid dessa i en egen påse.

I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, hål, förrådslukt eller fel storlek har vi rätt att göra ett avdrag på din kommission om 5 kr per bortsorterad vara. Tänk på att detta i värsta fall kan ”äta upp” hela din förtjänst.

Nej, personalen i butiken hanterar ingen inlämning och hänvisar alltid till inlämningen på Tomtebogatan under dess öppettider.

Inlämningen går på några minuter. Vi tar emot och märker upp dina kollin, du får ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tydligt tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Är det första gången du lämnar skapar vi först ett kundkonto, du anger personnummer och kontaktuppgifter.

Läs mer om detta under ”Du lämnar”.

Nej, det åligger alltid dig som kund att hålla dig uppdaterad och komma ihåg att du lämnat in varor samt hämta ut din kommission före dess förfallodatum.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via telefon, mail eller fråga i butiken om din försäljning. Tidigast tre veckor från inlämningen, och sedan när som helst under försäljningsperioden, kan du få en uppdatering av ditt varu- och kommissionssaldo.

Vi har ett affärsdatasystem som utgör ryggraden i vårt arbete. Systemet arbetar i molnet och vår leverantör tillhandahåller backup av all information.

All aktivitet sparas för uppföljning, alla dina varor och all din försäljning på kundkontot är kopplat till ditt personnummer.

Vi vill hålla en hög säkerhet, vårt system är kopplat till folkbokföringen och vi begär alltid kontroll av legitimation.

Du får gärna höra av dig till oss i förväg om det är något du undrar över, du kan ringa, maila eller prata med personalen i butiken. Vid inlämningen ges generell information.

Ett bra sätt för att skaffa sig en uppfattning av vad vi gillar är att besöka butiken och bekanta sig med sortimentet.

Nej. När du lämnar saker hos oss lägger vi ner tid på att göra i ordning dina saker för försäljning, de märks med streckkod och sorteras ut på vårt lager. Det finns ingen möjlighet att ändra sig och du har inte rätt att begära tillbaka dina saker. Titta därför noga igenom det du lämnar och ta endast med sådant du vill bli av med.

Har du saker inlämnade sedan tidigare gäller de villkor som överenskommits vid inlämningstillfället. Äldre villkor hittar du på byebuy.se/villkor.