Bye Buy

Vill du sälja?

Vad roligt att du är intresserad av att sälja hos oss!

Det är stor omsättning på barnens kläder och prylar under de tidiga åren, det blir snabbt trångt i lådor och skåp. Hos oss kan du lämna till kommissionsförsäljning oavsett säsong. Vi tar in kläder, skor, prylar och leksaker för barn upp till sex år. Blanda tomtedräkter, galonbyxor, stövlar med solhattar, vantar, vinteroveraller och babygym hejvilt. Vi på Bye Buy vet exakt när det är bästa läge för försäljning av respektive grej.

Du lämnar på vårt lager på Tomtebogatan 35.


Öppettider

Butiken och inlämningen håller stängt över Allhelgonahelgen, 4-5 november.

Tisdag 9-15
Torsdag 9-15
Första lördagen varje månad 12-14 (Lördagsinlämningen i november utgår då vi har stängt över allhelgonahelgen. Nästa tillfälle 2/12)

Ibland avviker öppettiderna kring högtider.

 

Läs nedan hur konceptet fungerar och vad du ska tänka på för att inte göra en massa jobb i onödan.

Fullständiga försäljningsvillkor hittar du här.

Stuva inte förrådet fullt med sånt som ändå kommer att vara urväxt nästa säsong. Vi är intresserade av välhållna ytterkläder och kläder från nyfödd upp till strl. 116 cl. Skor, stövlar och sandaler upp till strl. 30. Barnartiklar och leksaker för baby och barn upp till sex år.

Sortera självklart bort allt som är fläckigt, trasigt, noppigt, okomplett, fel storlek eller nyköpt för mer än åtta år sedan. Kläder behöver vara nytvättade, har de redan legat en tid i förrådet behöver de tvättas om. Skor och stövlar behöver inte tvättas, men lägg därför dessa i separata påsar.

Snygga till, vik och packa dina saker i något du kan lämna kvar hos oss, stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur.

Observera att vi har rätt att göra avdrag på kommissionen i de fall då vi måste sortera bort t.ex. fläckiga, noppiga och trasiga saker. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Vi tar emot dina saker på vårt lager på Tomtebogatan 35 i Birkastan. I anslutning till inlämningen finns lastplats och i övrigt gäller gatuparkering. Närmaste t-bana är St Eriksplan och närmaste busshållplats Norrbackagatan. Karlbergs station ligger inte heller långt bort.

Första gången du lämnar något registrerar vi dig i vårt system, har du lämnat tidigare uppger du bara ditt namn eller personnummer. Du kan välja att lägga till ytterligare ett personnummer som ska ha tillgång till kundkontot, likväl som någon annan kan lämna i ditt ställe.

Vid inlämningen får du ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tydligt tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Frakta dina saker i något du kan lämna kvar, i inlämningslokalen finns Ikea-påsar o dyl. så att du kan få med en likvärdig påse hem igen. Vi går igenom dina varor vid ett senare tillfälle och kan vid inlämningen endast ge generell information. Har du specifika frågor kring det du tänkt lämna får du gärna höra av dig till oss innan.

Lämna max ett hundratal varor åt gången. Är du ny kund rekommenderar vi att du testar vårt koncept genom att lämna ett färre antal varor första gången.

Tidigast två veckor från inlämningen, och sedan när som helst under försäljningsperioden, kan du kontakta oss för att ta reda på ditt varu- och kommissionssaldo.

Observera att vi inte tar emot varor i butiken på Sankt Eriksgatan.

Vi föredrar praktiska och funktionella ytterkläder, kläder, skor och saker av bra kvalitet från välkända varumärken. Vi är noga i vårt urval för att få ett sortiment med hög kvalitet.

Vinteroveraller, vantar, skalkläder, galonbyxor, skor och stövlar säljer alltid slut och är därför av stort intresse, även om det syns att sakerna redan tjänstgjort ett par säsonger.

Säsongsgrejer som underställ, sandaler, UV-dräkter, badblöjor, åkpåsar och luciakläder är det också högt tryck på.

Även leksaker är en storsäljare hos oss, främst träleksaker, pussel, babyleksaker och rejäla grejer från kvalitetsmärken.

Vi har också många kunder som söker barnartiklar som babysitter, amningskudde, bärsele, amningspump, toaring mm.

Vanliga kläder får vi in i stora mängder och väljer ut det vi tycker passar vår butik. Praktiskt, färgglatt, lekvänligt och bra kvalitet är våra ledord.

Observera att alla textilier måste vara tvättade, även ytterplagg. För smutsiga kläder och saker som behöver tvättas innan försäljning utgår ingen kommission.

Barnböcker tar vi inte emot till försäljning, däremot har vi ett bytesbibliotek både i butiken och i inlämningslokalen där du kan byta dina böcker, vi kallar det En Bok Mot En Bok.

Sportartiklar, barnvagnar och barnvagnsdelar, vhs/dvd-filmer, stora inredningsprylar och säkerhetsprodukter som hjälmar och bilbarnstolar ingår ej i vårt sortiment.

I de fall då vi behöver sortera bort varor som är fläckiga, trasiga, noppiga, för gamla, illaluktande eller kläder i fel storlek har vi rätt att ta ut en avgift om 5 kr per bortsorterad vara. Detta görs som ett avdrag på eventuell kommission.

Kavat, Polarn o. Pyret, Isbjörn, Mini Rodini, Reima, Didriksons, Villervalla, SuperFit, Geggamoja, Newbie, Brio, Ralph Lauren, Fisher Price, Viking, Tretorn, Rätt Start, BabyBjörn, Ergobaby, Kids Wood, Livly, Kaxs, Abeko, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Lindberg, Lindex, Converse All Star m.fl.

Amningskudde, babynest, babysitter, babygym, bärsele, bärsjal, amningspump (helst i förpackning), bäddtextil, skötbädd, Babybjörns potta och toaring, Stokkes badbalja, Bumbostol, skötdyna, skötväska, åkpåse, sängmobil, lära gå-stol/vagn, hoppgunga, resesäng, resevagn/sulky.

Försäljningsperioden löper under ett helt år för att täcka in alla årstider. Dina varor finns inte ute i butik under hela perioden, vi lagrar sådant som inte är aktuellt just nu. Vi anpassar vårt sortiment efter säsongen för en så bra förtjänst som möjligt på varje vara.

Vi prissätter våra varor med hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i gott skick med stor efterfrågan kan ofta ligga en bit över riktmärket medan dyrare eller mer okända märken kan ligga en bit under för att ha en chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Genom vår satsning på en centralt belägen butik, att hålla en hög klass på sortimentet och genomföra effektiv marknadsföring mot målgruppen har vi under åren arbetat upp en trogen kundgrupp som ständigt växer. Vi säljer i stort sett allt vi tar in och ser oss som en konkurrent att räkna med för intilliggande butiker och klädkedjor.

Din förtjänst beräknas på försäljningspriset och att sälja på kommission innebär att du får betalt efter att varan sålts. Kommissionen beräknas enligt följande:

40 % Ytterkläder; såsom vinteroveraller, överdragsbyxor, jackor, skal- och galonkläder som inte kräver åtgärd. Skor, stövlar och sandaler i nyskick.

30 % Leksaker, barnartiklar och bäddtextil som inte kräver åtgärd.

20 % Vanliga kläder, pyjamas, badkläder, underställ mm. samt övrigt såsom accessoarer, mössor, vantar, tossor, mockasiner. Ytterplagg som kräver åtgärd, t.ex. strykas, rensas i kardborrar, knäppas, få nya hällor eller en mindre lagning. Barnartiklar, bäddtextil och leksaker som t.ex. behöver strykas, monteras eller rengöras. Skor, stövlar och sandaler som inte motsvarar nyskick eller som kräver rengöring.

Ingen kommission Strumpor, underkläder, dregglisar samt smutsiga kläder och textilier som behöver tvättas innan försäljning. Leksaker och barnartiklar som lämnats utan fungerande batterier.

Sådant som vi väljer bort för att det inte riktigt passar för försäljning i vår butik eller som är osålt efter försäljningsperioden, skänker vi till välgörenhet och vi samarbetar med två aktörer.

Kläder i fint skick som passar en nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, en ideell organisation som vänder sig till nyanlända flyktingar. Välkomstverket samarbetar med länets sjukhus och våra kläder lämnas till nyblivna föräldrar direkt på förlossningsavdelningen eller på asylboendet.

Kläder för större barn samt övrigt lämnar vi vidare till Stockholms Stadsmission, de har en bred organisation och gör ett viktigt arbete för barn och familjer i Stockholm. Ibland lämnas våra gåvor direkt till specifika boenden eller verksamheter där behovet är stort just nu.

Så fort något är sålt finns pengar att hämta, din kommission finns innestående i två år från att du senast lämnade varor till oss.

Alla utbetalningar sker i butiken på St Eriksgatan 31, du måste alltid uppvisa legitimation. Mindre summor kan vi ofta betala ut kontant annars görs utbetalningen till bankkonto via ditt bankkort.

Du kan också handla för din kommission eller låta den finnas tillgodo hos oss för framtida inköp.

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och besvarat dem, kanske hittar du svaret på just det du undrar. I annat fall får du gärna höra av dig till oss.

Vi säljer åt dig på kommission; kläder, skor, prylar och leksaker för barn upp till sex år. Kommission betyder att du får betalt när din vara är såld.
Du kan lämna saker hos oss oavsett säsong, vi säljer dina saker under ett helt år och lagrar sådant som inte är aktuellt just nu. Inlämning sker på vårt lager och utbetalning i butiken inom två år från inlämningen. Din kommission är 20, 30 eller 40 % av försäljningspriset.
Vi är noga med vad vi tar in till försäljning och säljer därför i stort sett allt. Sådant som väljs bort tas om hand på bästa sätt, vi har fina samarbeten med välgörenhetsorganisationer.

Din kommission är 20, 30 eller 40 procent av försäljningspriset. Så fort något är sålt finns pengar att hämta, utbetalning sker i butiken inom två år från inlämning. Vilken kommission som gäller för respektive vara kan du läsa mer om under ”Vi säljer”.

Funktionella ytterkläder, kläder, skor och stövlar från kvalitetsmärken är favoriter. Även barnartiklar och leksaker av god kvalitet från kända tillverkare säljer mycket bra. Vi får in stora mängder “vanliga kläder” och väljer ut färgglada, praktiska och funktionella kläder helst från kända märken. Men vi blandar dessa med välhållna plagg från klädkedjorna för att få en bra prisvariation. Läs mer om detta under ”Vi väljer”.

Kläder från nyfödd till strl 116 cl. Skor och stövlar upp till strl 30. Detta motsvarar 0 till 6 år.

Du kan ha obegränsat med varor till försäljning hos oss men vi ser helst att du lämnar max ett hundratal varor åt gången. Om du har mer då du gjort en rensning med anledning av t.ex. flytt kan du höra av dig till oss och se om det finns möjlighet att lämna mer.
Du behöver gå igenom allt noga innan du lämnar, i de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, förrådslukt eller fel storlek har vi rätt att göra ett avdrag på kommissionen om 5 kr per bortsorterad vara.

Sånt som inte riktigt passar för att sälja i butiken eller som inte blir sålt under året skänks till välgörenhet, vi sorterar och lämnar dit vi vet att det gör som mest nytta.

Kläder för nyfödd lämnar vi till Välkomstverket, de stödjer nyanlända flyktingar som just blivit föräldrar. Vi har också ett gott samarbete med Stockholms Stadsmission dit vi lämnar övriga saker. Läs mer om dessa samarbeten under ”Vi skänker”.

Vi slänger endast sådant som är trasigt eller farligt och dessa källsorteras givetvis.

Det är vi på Bye Buy som bestämmer alla priser och vi vill hålla en tilltalande prisnivå. Vi tar hänsyn till nypris, skick och efterfrågan och vårt riktmärke är halva nypriset. Varor i mycket gott skick med stor efterfrågan kan ligga över sitt halva nypris. Vi håller lägre priser på sådant som vi får in mycket av, t.ex. babykläder från kedjorna. Även dyrare eller mer okända märken brukar ligga en bit under halva nypriset för att ha en chans att konkurrera med det övriga sortimentet.

Vi kan aldrig garantera ett försäljningspris, men precis som du har vi intresse av att sälja till det rätta priset. Efter våra år i branschen har vi skaffat oss en mycket god uppfattning om marknadsvärdet på våra olika varor.

Har du varor där förtjänsten är viktigare än att varan blir såld, rekommenderar vi att du säljer dem själv.

Packa dina saker i något du kan lämna kvar, stabila påsar eller kartonger där inget riskerar att falla ur. Gå igenom dina saker noggrant och tvätta dem. Saker som luktar förråd löper stor risk att sorteras bort och smutsiga kläder sorteras alltid bort.

Lägg skor och stövlar i separata påsar, då dessa ofta är smutsiga.

I inlämningslokalen finns Ikea-påsar o dyl. så att du kan få med en likvärdig påse hem igen.

Tänk på att vi har rätt att ta ut en avgift i de fall vi måste sortera bort en större mängd t.ex. fläckiga och trasiga saker.

Läs mer om detta under ”Du Rensar” och ”Vi väljer”

Det är omöjligt att säga generellt och det finns ingen garanti för intag. Från vissa tar vi in i stort sett allt och från andra är det kanske bara några få saker som håller måttet. Vi ställer krav på våra varor vilket du kan läsa mer om under ”Vi väljer”.

Däremot ser vi till att allt som lämnas hos oss tas om hand och kommer till nytta genom de samarbeten du kan läsa mer om under ”Vi skänker”.

Kläder och saker som är smutsiga eller behöver tvättas sorteras bort direkt av hygienskäl, ingen kommission utgår. Undantaget är skor och stövlar som kan lämnas som de är, packa därför alltid dessa i separat, försluten påse.

I de fall vi behöver sortera bort ett större antal varor p.g.a. fläckar, hål, förrådslukt eller fel storlek har vi rätt att göra ett avdrag på din kommission om 5 kr per bortsorterad vara. Tänk på att detta i värsta fall kan ”äta upp” hela din förtjänst.

Nej, personalen i butiken hanterar ingen inlämning och hänvisar alltid till lagret och dess öppettider.

Inlämningen går oftast på några få minuter. Vi tar emot och märker upp dina kollin, du får ett kvitto där inlämningsdatum och försäljningsperiod framgår tydligt tillsammans med dina personuppgifter och våra kontaktuppgifter.

Är det första gången du lämnar skapar vi ett kundkonto, du anger personnummer och kontaktuppgifter.

Läs mer om detta under ”Du lämnar”.

Nej, det åligger alltid dig som kund att hålla dig uppdaterad och komma ihåg att du lämnat in varor samt hämta ut din kommission före dess förfallodatum.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via telefon, mail eller fråga i butiken om din försäljning. Tidigast två veckor från inlämningen, och sedan när som helst under försäljningsperioden, kan du få en uppdatering av ditt varu- och kommissionssaldo.

Vi arbetar i ett stort affärsdatasystem som utgör ryggraden i vårt arbete. Systemet arbetar i molnet och vår leverantör tillhandahåller backup av all information.

All aktivitet sparas för uppföljning, alla dina varor och all din försäljning på kundkontot är kopplat till ditt personnummer.

Vi vill hålla en hög säkerhet, vårt system är kopplat till folkbokföringen och vi begär alltid kontroll av legitimation vid utbetalning.

Du får gärna höra av dig till oss i förväg om det är något du undrar över. Du kan ringa, maila eller prata med personalen i butiken.

Ett bra sätt för att skaffa sig en uppfattning av vad vi gillar är att göra ett besök i butiken och bekanta sig med sortimentet.

Har du någon specifik vara som du vill att vi tittar på vid inlämningen kan det vara bra att höra av sig i förväg för att se om rätt person är på plats. Annars kan vi bara ge generell information.

Nej, när du lämnar saker hos oss lägger vi tid på att göra i ordning dina saker för försäljning, de märks med streckkod och sorteras ut på vårt lager. Det finns ingen möjlighet att ändra sig och du har inte rätt att begära tillbaka dina saker. Titta därför noga igenom det du lämnar och ta endast med sådant ni är klara med.

Har du saker inlämnade sedan tidigare gäller de villkor som överenskommits vid inlämningstillfället. Äldre villkor hittar du på byebuy.se/villkor.